Fullstendig kaos!!

 

Jøye meg som tiden har gått siden jeg blogget sist! Som dere sikkert har skjønt dro jeg og tanten min til Alta forrige fredag. Turen ble ikke brukt slik som vi planla. Vi skulle jo besøke oldemor, spise god hjemmelaget middag, prate om alt mellom himmel og jord og virkelig kose oss sammen med henne mens vi gikk gjennom gamle bilder fra før mine foreldre i det hele tatt var født. Helgen ble en ganske annen. I stedet for å bruke tid med oldemor – brukte vi helgen på å planlegge begravelsen hennes. Det var ganske fælt, men allikevel veldig fint å kunne være til stede og være med å planlegge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi reiste hjem igjen sent på søndags kveld og bestillte nye flybilletter til onsdags morgen for å komme i begravelsen som var på torsdag. Onsdag kom og vi reiste. Når vi kom frem måtte det så klart by på problemer for min del; kofferten min stod igjen i Oslo. Alle klærne og alt jeg skulle ha på meg i begravelsen var altså ikke med. Jeg fikk beskjed om at den skulle komme med neste fly som landet 22:45 på kvelden, men ettersom jeg ikke var sikker på om jeg passet kjolen jeg hadde tatt med til begravelsen måtte jeg bare handle noe annet å ha på meg i tilfelle det ikke passet. Så dagen ble brukt til forberedelsene til begravelsen og desperat leting etter nye klær å ha på i tilfelle kjolen ikke passet. Vi var stuptrette når kvelden kom og jeg ville ikke annet enn å legge meg, men jeg måtte vente på kofferten min. 23:30 tenkte jeg at nå må jo kofferten ha landet i Alta, men jeg hørte ingenting så jeg bestemte meg for å ringe dem. De hadde glemt meg ut, så kofferten kom ikke før 00:30. Den natta sov jeg godt! 

Dagen etter var det tidlig opp for å gjøre seg klar til begravelsen. Vi måtte sjekke ut fra hotellet før begravelsen fordi vi måtte dra direkte fra begravelsen til flyplassen for å rekke flyet vårt. Så vi har ikke hatt tid til å ligge på latsiden og slappe av for å si det sånn. Begravelsen var nydelig og samtidig veldig trist. Det synes jeg alle begravelser er. Resten av torsdagen ble brukt på reising. På torsdags kveld var vi endelig hjemme igjen og jeg stupte rett i seng sammen med Liam. 

Helgen har jeg brukt på å ta igjen tapt søvn. Jeg har vært så utrolig sliten den siste uka, så det var veldig deilig å bare ta det helt med ro å bruke tiden min på guttene mine. På 6 dager brukte vi 4 av dem på å reise, og de 2 jeg var hjemme brukte jeg på å veksle mellom å være med guttene og vasking av klær og hus. Nå har jeg ingen planer fremover – og jeg nyter det! 

Når vi var i Alta forrige helg fikk vi tatt litt bilder, så her kommer et lite bildedryss;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Unnskyld – det ble litt av et bildespam, men jeg klarte ikke å velge bort noen av de resterende bildene. Altså, jeg måtte bare vise dere alle sammen! Det er så utrolig nydelig natur i Alta! Hadde det ikke vært for kulden kunne jeg lett ha flyttet dit. Kjenner jeg er rimelig stolt over å ha røtter i Alta, altså! ♥

Mens vi var i Alta fikk jeg krysset av en ting på bucket listen min; å se nordlys. Jeg har alltid hatt lyst til å se nordlys og nå har jeg endelig sett det! Før eller siden skal jeg dra med hele familien på bilferie opp til Alta slik at de også får oppleve naturen og nordlyset fra hvor de stammer i fra (delvis i alle fall)! 

Håper dere har hatt en fin uke og helg. ♥


FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK HER.

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM  HER.

#mamma #blogg #hverdag #familie #barn #familieogbarn #tvillinger #tvillingmamma #side2bloggerne #side2foreldre #momscollective #mammablogg  #foreldre #alta #reise #nordnorge 

Sov godt…

Hei på dere. 

 

I morgen var planen egentlig at jeg og tanten min skulle reise til Alta for å besøke oldemoren min igjen ettersom det er to år siden sist jeg så henne. Det er ikke så lett å se hverandre oftere når hun bor på andre siden av landet, men vi har prøvd så godt vi kunne oppi den travle hverdagen som småbarnsforeldre. Vi bestillte billetter for en stund siden og oldemor hadde gledet seg sånn til vi skulle komme. Hun hadde vært hos frisøren for å gjøre seg fin på håret til helgen og hun hadde til og med planlagt maten hun skulle lage til oss; fårikål én dag og laks en annen (den beste laksen jeg har smakt noen gang). Men sent i går kveld fikk vi en kjempe trist telefon om at hun døde få timer før. Hun fikk bli 92 år og har levd et langt og fint liv, men jeg sitter igjen med en dårlig samvittighet for at vi ikke reiste før. Vi kunne jo umulig vite at dette skulle skje, i og med at hun var frisk og rask. Det var som lyn fra klar himmel, men hjertet hennes stoppet plutselig bare å slå. Det er forferdelig trist, men det er lite vi får gjort med det. Vi må bare fokusere på det positive – at hun ikke var alene når hun døde og at hun ikke led. 

Oldemor tror jeg må være den sterkeste, tøffeste og staeste damen jeg noen gang har møtt. Hun var så selvstendig og skulle gjøre alt selv. Hun var helt frisk og klar i hodet, selv i en alder av 92. Det eneste var at hun trengte litt hjelp hjemme nå som hun var blitt så gammel, men noe annet hadde vært uventet. Oldemor må være et av mine forbilder. Hun hadde mange gode kvaliteter som jeg så opp til og jeg er ikke i tvil om hvor min stahet opprinnelig stammer fra.

Jeg er så glad for at hun i alle fall fikk treffe ett av tipp-oldebarna sine. Skulle så inderlig ønske at hun fikk treffe alle tre, men sånn ble det ikke dessverre.

Vi reiser som planlagt i morgen tidlig, men tiden der oppe vil bli brukt litt annerledes enn det vi hadde tenkt. Nå skal vi dra opp og være sammen med familien og minnes oldemor, i stedet for å bruke tid sammen med henne. Det er utrolig trist, men allikevel ikke noe vi får gjort noe med. Vi drar nok også en tur på graven til morfaren min som døde så alt for tidlig. ♥

Synes det har vært nok dødsfall i familien min på en stund nå. Først pappa for rett over 8 måneder siden og nå oldemor. Det er aldri lett å miste noen i familien, men det viktige nå er at vi stiller opp for hverandre og hjelper til der det trengs så blir ting bedre med tiden. 

 


 

♥ Sov godt, kjære oldemor og tippoldemor! ♥

 

Saturday shopping.

Hei og god kveld! 

I dag har vi hatt en utrolig koselig dag. Vi startet dagen rolig hjemme med film på skjermen og besøk av svigermor før vi tok turen ut på et kjøpesenter sammen med tanten min og søskenbarnet mitt. Søskenbarnet mitt er bare 2 år eldre enn Liam, så de to går kjempe godt sammen og vi storkoste oss en hel haug i dag.

Vi måtte sette oss ned å spise etter en liten stund da vi var skrubbsultne hele gjengen. Vi dro på en café som heter Jordbærpikene – og jeg synes det var utrolig god mat der! 

Haha, se det ironiske smilet til Christoffer ovenfor! 

Nå har jeg kjørt ut en tur til Annelin på Nærbø og skal stripe håret hennes, og etterpå skal vi kose oss med litt jenteprat og tv-titting. Ha en fin lørdagskveld dere! ♥


FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK HER.

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM  HER.

#mamma #blogg #hverdag #familie #barn #familieogbarn #tvillinger #tvillingmamma #side2bloggerne #side2foreldre #momscollective #mammablogg  #foreldre #barnerom #newin #sponset

A LITTLE THROWBACK

Jøye meg. Nå er det rett før panikken tar meg… Er det virkelig 12 dager siden jeg blogget sist?? Altså, jeg forstår virkelig ikke hvor dagene blir av – can anyone please enlighten me?! Ikke har jeg en god unnskyldning til hvorfor jeg ikke har blogget heller. Huff, dette er rett og slett for dårlig. 

Denne måneden er det faktisk 2 hele år siden jeg fant ut at jeg var gravid igjen. Jeg husker ikke nøyaktig dato, men det var i oktober en gang, litt mot slutten. 

Det morsomme er at jeg la ut dette bilde på Instagram før jeg visste at vi ventet to; 

Jeg fikk en kommentar under et av bildene jeg la ut før jeg dro på ultralyd fra noen som tøyset om at det kanskje var tvillinger. Jeg lo det bort og hadde aldri i min villeste fantasi trodd at hun kom til å ha rett. Jeg spurte faktisk Christoffer hva han hadde sagt dersom det hadde vært tvillinger. Han ristet livredd på hodet og sa “Nei, det er ikke tvillinger! Ferdig med det.” Jeg lo litt og sa “Nei, aldri i livet om det er tvillinger.”. Vi ante ikke hvor feil vi hadde på det tidspunktet, for tvillinger – det var det! 


 

Jeg hadde time til ultralyd 22 desember 2014 (på pappas bursdag) hos Sigrids Ultra i Stavanger. Hvis vi fikk vite kjønn den dagen ville vi vente med å gå ut med det og heller fortelle det til hele familien på julaften, slik at det ble en ekstra overraskelse. Men etter at vi fikk nyheten om tvillingene var vi så sjokkerte selv at vi ikke greide å holde det for oss selv. Jeg husker dagen som om det var i går…

 

Christoffer hadde fri fra jobb, men Liam var i barnehagen for å få med seg juleavslutningen. En time og to før vi skulle være på ultralyden ringte de fra barnehagen og sa at Liam var syk og måtte hentes. Det passet utrolig dårlig, men det var jo ingenting å gjøre med det. Christoffer dro for å hente Liam i barnehagen mens svigermor var snill nok til å kjøre meg til Stavanger slik at jeg rakk timen. Jeg panikk-ringte Karoline, ei god venninne, for å høre om hun hadde mulighet til å være med meg slik at jeg slapp å dra på ultralyden alene. Det ville hun selvfølgelig og hev seg i bilen og kjørte helt fra Hommersåk til Stavanger for å være med. Jeg satt litt i bilen med svigermor før jeg gikk inn. Vi snakket litt om denne graviditeten i forhold til sist graviditet og jeg sa at jeg hadde på følelsen av at noe var annerledes denne gangen, så jeg hadde en følelse på jente. Men mest av alt håpet vi alle på en frisk og fin baby. Jeg dro for å møte Karoline og sammen gikk vi inn til ultralyden. 

I mens vi satt på venterommet fortalte jeg til Karoline også at jeg følte noe var annerledes denne gangen og vi var spente begge to. Ventetiden varte i en evighet, men til slutt fikk vi komme inn og jeg la meg nysgjerrig og spent ned på benken og fikk plassert en pute under hodet slik at jeg kunne se skjermen foran meg. Vi pratet litt med jordmoren og så tok hun på den kalde geléen på magen min. Hjertet mitt dundret og jeg kunne nesten ikke puste mens jeg ventet på at hun skulle legge apparatet på magen som gjorde at vi fikk se en liten sprellende baby på skjermen. Hun gjorde alt klart og la endelig apparatet på magen, jeg fikk se på skjermen i 2-3 sekunder før hun tok apparatet bort igjen. Jeg skjønte ikke hvorfor hun rev den så fort vekk igjen, men jeg rakk å se litt i alle fall. Og før jeg rakk å tenke utbrøt jeg; “Herrefred – nå stokk jeg! Jeg synes jeg så TO stykker der!” Jordmoren sa ikke et eneste ord, og jeg visste ikke hva jeg skulle tenke. Det gikk nok ikke mer enn et par sekunder, men de virket veeeeldig lange. Hun la apparatet på magen igjen og beveget det frem og tilbake. Jeg så nysgjerrig på skjermen og så fortsatt to seperate svarte partier på skjermen. Jeg husket at jeg kun så ett svart parti på skjermen med Liam. Til slutt utbrøt hun; “Jo, men du ser, her er det faktisk to stykker også!”

Hele verden stoppet opp. Jeg greier ikke å sette ord på alle følelsene som för gjennom hodet og kroppen min på det tidspunktet. Jeg er sikker på at jeg ble sjokkskadet, haha. Jeg sa til slutt; “Du kødder?!” Jordmoren sa litt strengt; “Nei, jeg tuller ikke med sånt!” Det gikk ikke opp for meg. Jeg kunne ikke fatte og begripe at det var TO stykker. Jeg skulle jo bare ha to barn til sammen, ikke tre. Dette forandret alt. Jeg hadde jo alt av babyutstyr etter Liam, slik at jeg ikke trengte å kjøpe noen ting. Nå måtte vi kjøpe dobbelt opp av alt. Og hvordan i alle dager skulle vi få plass til tre barnestoler ved siden av hverandre i den trange Audien vår? Herregud, vi måtte kjøpe ny bil! Nei, nei, nei, nei. Det var ikke dette som var planen! Jeg begynte å gråte samtidig som jeg lo. Jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle si eller gjøre. Og selv om dette var en helt fantastisk nyhet var jeg livredd. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg trodde at livet mitt var over der og da. Jeg hadde fått sjokk, og når man får sjokk tenker man ikke klart og man tenker gjerne helt idiotiske tanker. Det gjorde definitivt jeg. Jeg tenkte på at jeg og Christoffer ikke kom til å greie å ta oss av tre barn, jeg tenkte at vi aldri kom til å få alene tid sammen og at det kom til å ta knekken på forholdet vårt. Vi som ikke akkurat svømmer i et hav av barnevakter som kan passe på ungene for oss mens vi bruker litt tid på hverandre. For hvem i alle dager ville passe på TRE unger?!  To er liksom det som er overlevbart å være barnevakt for. Jeg så for meg at jeg kom til å bli alenemor når forholdet vårt gikk vest, og hvem ville da senere ha en alenemor til tre barn?! INGEN. Skulle jeg leve alene for alltid? Ikke ha noen å dele alt det fantastiske jeg opplever med ungene med? Livet var over. Jeg kom til å leve et ulykkelig liv. Ikke kom jeg til å ha råd til å kjøpe en leilighet selv, ikke kom jeg til å greie å ta meg av ungene økonomisk. Ja, alt dette raste gjennom hodet mitt i løpet av sekunder og jeg dro meg selv rett ned i kjelleren allerede mens jeg enda lå på benken hos jordmoren med apparatet på magen. Jeg skalv og gråt, men samtidig lo jeg fordi jeg enda var i sjokk og ikke trodde på det. Jeg trodde jeg drømte.

“Dette er sånn man ser på film, ikke sånn faktiske folk opplever! Nei, dette stemmer ikke”

Jeg fikk samlet meg og alt så ut til å være bra med de TO mageboerne. Jeg ringte først til tanten min og fortalte nyheten, hun trodde meg ikke hun heller. Det gjorde vel egentlig ingen i familien når vi først fortalte det. Jeg og Karoline dro på Lindex for å kjøpe et (to) klesplagg som indikerte hvilket kjønn det var slik at Liam kunne få være med på opplevelsen og åpne pakken. Jeg filmet faktisk reaksjonen når Liam og Christoffer åpnet pakken når vi kom hjem, men jeg fikk ikke lov til å dele den – og faktisk så tror jeg at jeg vil ha det øyeblikket for oss selv, ha det privat. Men reaksjonen hans var priceless, haha! Christoffer hadde nok litt samme reaksjon som meg og det så ut som om han skulle til å gråte på et tidspunkt. Det var et sjokk for oss begge, og vi var livredde begge to, men hadde vi visst det vi vet i dag og hvor fint det har gått til nå – hadde vi aldri gruet oss! Nå føles familien vår komplett og jeg er så vanvittig glad for at vi i dag sitter her med tre nydelige gutter, i stedet for to – som opprinnelig var “planen”. Av og til går ikke ting etter planen, og denne gangen er jeg evig takknemlig for at den ikke gjorde det. ♥


 


Dersom du vil delta i momchallenger med oss er det bare til å henge seg på! Følg med på momscollective bloggen hvor vi poster alle innleggene samt andre barnerelaterte innlegg for å lese alle momchallengene vi har hatt. 

 

FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK HER.

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM  HER.

#mamma #blogg #hverdag #familie #barn #familieogbarn #tvillinger #tvillingmamma #side2bloggerne #side2foreldre #momscollective #mammablogg  #foreldre #barnerom #newin #sponset

 

…Rainy days…

– Sponset – 

Hei og god lørdags kveld!

Har dere hatt en fin helg så langt? Det har jeg! Jeg var å spilte min første håndballkamp på over 7 år i dag, som vi vant forresten! Herlighet som jeg koste meg. Jeg hadde glemt ut hvor gøy det var med håndball, og nå gleder jeg meg til trening på mandag. For et samhold laget vårt har! Det var så gøy å spille bortekamp med den største heiagjengen. Ga meg skikkelig adrenalinkick. Kommer faktisk ikke over hvor gøy det var – haha! Angrer ikke ett sekund på at jeg tok opp håndballen igjen. 

Men over til litt andre ting. Nå er sommeren virkelig over for denne gang, og det skulle jo nesten bare mangle når det er 1 oktober og kun 2 måneder og 24 dager til jul. Været her i Stavanger svinger mer enn humøret mitt når jeg har pms – sånn helt uten å tulle! Da er det godt når det kommer store kjekke pakker i posten fra Jollyroom. Gleder meg til å vise dere alt vi har fått. ♥ Det første jeg vil vise er støvlene tvillingene har fått i merket En Fant og jakker fra Reima. Nå begynner vi å bli høstklare i alle fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er link til den blåe jakken, den grønne jakken og støvlene. 

Når det kommer til spørsmålsrunden jeg kjørte i gang for litt siden – så tror jeg at jeg bare drøyer den og heller kjører 50 spørsmål og svar. Det var ikke så stort engasjement rundt spørsmålsrunden, så da er det kanskje like så greit? Men tusen hjertelig takk til dere som stilte spørsmål. Det satte jeg virkelig pris på! ♥

Håper dere får en super lørdagskveld. ♥

 


 

FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK HER.

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM  HER.

#mamma #blogg #hverdag #familie #barn #familieogbarn #tvillinger #tvillingmamma #side2bloggerne #side2foreldre #momscollective #mammablogg  #foreldre #barnerom #newin #sponset